IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Sadık Eliyeşil Koşusunu FULL TIME TRAGEDY kazandıSadık Eliyeşil Koşusunu FULL TIME TRAGEDY kazandı
Tarih : 16.04.2012 07:39  - Benzer Haberleri Göster

İstanbul Veliefendi Hipodromu da 15 Nisan Pazar günü düzenlenen Sadık Eliyeşil Koşusu u Bülent Gökkanın FULL TIME TRAGEDY (d.e. Manila - Femme Sauvage) isimli tayı kazandı. Jokey Ahmet Çelik ile start alan safkan 1.25.68lik derece yaparak koşudan ayrıldı.

Adana Yeşiloba Hipodromu da katıldığı bir önceki koşusundan ikincilikle ayrılarak 14üncü startını alan safkan aynı yaştaki rakiplerine karşı sergilediği performansıyla bugün yarış kariyerindeki 5. birinciliğini elde etti.

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının start aldığı çim pistteki 1400 metre mesafeli koşuda (KV - 8 / S) DOMINO EFFECT ikinci, QUEEN AMIDALA üçüncü ve MY NUMBER ONE da dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 65.000 TL olan koşunun farkları 1,5 boy - 1,5 boy - 4 boy şeklinde gerçekleşti.

SADIK ELİYEŞİL

3 Kasım 1925 tarihinde Tarsus’da doğan Sadık Eliyeşil, ilk ve ortaokul eğitimini İstanbul Şişli Terakki’de, liseyi İstanbul Boğaziçi Lisesi’nde, yüksek öğrenimini ise Manchester Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Yarışçılık camiasına 1943 yılında katılan Sadık Eliyeşil hem yetiştirici hem de at sahibi olarak camiamıza Karayel, Minimo, Yavça, Buğra, Cartagena, Hafız gibi çok değerli atlar kazandırmıştır. Sadık Eliyeşil’in engin tecrübeleri ile şekilenen Eliyeşil ekürisi, Gazi Koşusu’nu 13 kez kazanma başarısını göstermiştir. 1956 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Sadık Eliyeşil, muhtelif dönemlerde yönetim kurullarında görev almış ve Türk atçılığına büyük katkılar sağlamıştır. 15 Haziran 2008 yılında kaybettiğimiz Sadık Eliyeşil’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle andık.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim