IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

DEMİR REİS E KUPA ÇOK YAKIŞTIDEMİR REİS E KUPA ÇOK YAKIŞTI
Tarih : 15.02.2014 09:17  - Benzer Haberleri Göster
 Ümit Yaşar Oğuzcan Koşusu'nu DEMİR REİS kazandı
12 Şubat Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenenÜmit Yaşar Oğuzcan Koşusu'nu (KV 7 / DHÖ) Nuran Çetinkaya'nın DEMİR REİS (Demirkazık - Şahnur / Druid) isimli safkanı, jokeyi Uğur Polat ile 1400 metre kum (sentetik) pistte 1.33.83’lük derece yaparak kazandı.
KOYRAMERT isimli safkanın Komiserler Kurulu Kararı ile start almadığı, Dört yaşlı 7 safkan Arap atının katıldığı koşuda, BUZKAYA (Devzade-Karainci.25/Aknasip) ikinci, CANYİĞİT (Tamerinoğlu-Gözdem/Rikardo)üçüncü, ÇELİKPENÇE (Vardar-Acbe.54/Bodrum) da dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 46.500 TL olan koşunun farkları Boyun - 2 Boy - 2 Boy şeklinde gerçekleşti.
13.startında 4. birinciliğini elde eden DEMİR REİS, son olarak aynı hipodrom ve pistte 29 Ocak Çarşamba günü 1500 metre mesafeli Şartlı 4 / DHÖWKoşusu'nu bugünkü jokeyi Uğur Polat ile kazanmıştı.
 
Koşuyu kazanan atın sahibesine vekaleten Derya Esin'e kupasını Türkiye Jokey Kulübü Muhasip Üyesi Dr. Ender Aydıner verdi.
 
Kupa törenine Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi H. Turgut Alakuş ile at sahibi Hayrullah Doğan da katıldı.
                ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN
Ümit Yaşar Oğuzcan, 22 Ağustos 1926 yılında Tarsus’ta doğdu. Eskişehir Ticaret Lisesi’ni bitirdi. Türkiye İş Bankası’nda göreve başlayan Oğuzcan, otuz yılını doldurunca Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı görevinde iken, emekliliğini istedi ve İstanbul’da kendi adını taşıyan sanat galerisini kurdu. Oğuzcan, şiir yazmaya 1940 yılında Yedigün şairleri arasında başladı. Şiirlerinde atlardan ve müdavimi olduğu Veliefendi Hipodromu’ndan sık sık bahseden değerli şairlerimizdenOğuzcan, atçılık ve yarışçılık camiası tarafından son derece sevilir ve sayılırdı.
4 Kasım 1984 tarihinde kaybettiğimiz ünlü şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim