IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

SPRİNG RAİN FORMUNUN ZİRVESİNDESPRİNG RAİN FORMUNUN ZİRVESİNDE
Tarih : 28.01.2014 09:07  - Benzer Haberleri Göster


Hüseyin Özsakallı Koşusu’nu SPRING RAIN kazandı

24 Ocak Cuma akşamı İzmir Şirinyer Hipodromu’nda,  Hüseyin Özsakallı anısına düzenlenen İngiliz kısraklarına ait sprint yarışını (KV-6/D) Feyzi Gönültaş’ın sahibi olduğu SPRING RAIN (Unaccounted For – Balsultan / Bin Ajwaad) jokeyi Uğur Polat ile beyaz bayrak ayna yaparak kazandı.

Kum pistte 1200 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuya 4 ve yukarı yaşlı 7 İngiliz kısrağı katıldı. Birincilik ikramiyesi 39.500 TL olan koşuda ikinciliği GÜLENGÜL (Unaccounted For-Dinah/Sillery) elde ederken, LADY TIFFANY (Mountain Cat-Tiffany/Barnato)  üçüncü, EXTRA GÜZEL (Royal Abjar-Lady Extra/Orpen) de dördüncü oldu.

Kazanan SPRING RAIN için koşunun bitiriş derecesi 1.13.66 olurken, koşuda farklar 2 Boy-1 Boy-3.5 Boy şeklinde gerçekleşti.

2 yaşlılığında start almayan ve yarış hayatına 22 Şubat 2012 tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda katıldığı Kuzguncuk Koşusu’yla (Şartlı 1) merhaba diyen SPRING RAIN, kariyerinin 33. startında bu yıl üst üste 2., toplamda ise 8. birinciliğini elde etti. 5 yaşındaki doru kısrak, son olarak 3 Ocak günü katıldığı kum pistte 1600 metre mesafeli Şartlı 5 koşuyu bugünkü jokeyi Uğur Polat idaresinde kazanma başarısı göstermişti.

Koşu sonrası gerçekleştirilen törende, koşuyu kazanan atın sahibi Feyzi Gönültaş’a kupasını İsa Özsakallı takdim etti. Törene TYAYSD İzmir Şubesi II. Başkanı Yılmaz Karapire, İzmir Hipodrom Müdürü Orhan Karabıyık ve davetliler katıldı.   

HÜSEYİN ÖZSAKALLI
 
1931 yılında İzmir de doğan  Hüseyin Özsakallı Saint Joseph Ortaokulu’ndan mezun oldu. Bir dönem tarım ve hayvancılık yaparak 1969 yılında at yetiştiriciliğine başladı. Uzun yıllar Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği’nin İzmir Şube Başkanlığı’nı yapan Özsakallı evli ve 3 çocuk sahibidir.

 8 Ağustos 2002 yılında aramızdan ayrılan Özsakallı’yı adına düzenlenen bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.
 


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim