IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

SYMPHONIC RHYTM DEN GÜZEL BİR DERECE GELDİSYMPHONIC RHYTM DEN GÜZEL BİR DERECE GELDİ
Tarih : 21.11.2013 07:48  - Benzer Haberleri Göster

İbrahim Özekici Koşusu’nu  SYMPHONIC RHYTHM kazandı


 Adana Yeşiloba Hipodromu’nda 17 Kasım Pazar günü İbrahim Özekici adına gerçekleştirilen koşuyu, Melis Kurtel Emin ekürisine ait SYMPHONIC RHYTHM (d.k. Mountain Cat – Star Flicker / WOODMAN) isimli kısrak kazandı. Jokeyi Mehmet Kaya idaresindeki safkan çim pistteki 1300 metre mesafeli koşuyu 1.16.25’lik bitiriş derecesiyle tamamladı.
 
3 ve daha yukarı yaşlı safkan İngiliz atlarını buluşturan koşuda (KV – 6) ikinciliği LION ROCK (Bosporus – Lady Burnelle / NATIVE PROCIDA) elde ederken, Kurtel ekürisinin bir diğer kısrağı SYMPHONY (Eagle Eyed - Star Flicker / WOODMAN) üçüncü ve CHANTALLE RUA (Mountain Cat – Greenest Hills / DANEHILL) da dördüncü olarak koşuyu tamamladılar. Birincilik ikramiyesinin 39.500 TL olduğu koşunun farkları 3 boy – 1,5 boy – ½ boy şeklinde gerçekleşti.
 Koşuyu kazanan atın sahibi adına Casim Katı’ya kupayı Ali Özekici verirken törene Adana Hipodrom Müdürü Teyfik Süha Mutlu da katıldı.
 
 
 
                           İBRAHİM ÖZEKİCİ
 
1927 yılında Adana'da doğan İbrahim Özekici, Adana Erkek Lisesi mezunudur. Çiftçilik yapan bir ailenin mensubu olarak ziraat ile uğraşmış olup, Adana Çiftçi Birliği, Çukobirlik ve Çukurova Kulübü gibi çeşitli zirai mesleki kuruluşlarda üyelik yapmıştır. Gençlik yıllarında voleybol oynamış, spora olan ilgisi sebebi ile bir dönem Adana Demirspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Atlara olan sevgisi nedeniyle 1950'li yılların başından itibaren atçılık sporuyla ilgilenmiş, başta Tokuçlu ve Çamtepeli olmak üzere birçok safkan atın sahibi ve yetiştiricisi olmuştur. Adana'da atçılık sporunun gelişmesine de katkıda bulunan İbrahim Özekici, 1977 yılında vefat etmiştir. Bugün anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle kendisini bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim