IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

ANKARA DA MÜTHİŞ FİNALLER NEFES KESTİANKARA DA MÜTHİŞ FİNALLER NEFES KESTİ
Tarih : 31.10.2013 07:41  - Benzer Haberleri Göster
Cumhuriyet Koşusu ‘UÇANOĞLU’nun
 Cumhurbaşkanlığı Koşusu ‘FLY BY ME’nin

 
90’ncı yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz adına düzenlenen koşuyu, Erdinç Saltabaş’ın ‘UÇANOĞLU’ isimli safkanı,
75’incisi düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nu ise Mehmet Ün’ün sahibi olduğu ‘FLY BY ME’ kazandı.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Vedat Mirmahmutoğulları, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Osman Hattat, Türkiye Jokey Kulübü Muhasip Üyesi Dr. Ender Aydıner, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kadaifçioğlu, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Mehmet Mircan Fırat,  TJK Asli Üyeleri ile işadamları da koşuları takip ettiler.
 
Cumhuriyet Koşusu'nu UÇANOĞLU kazandı
 
 
 Cumhuriyet Koşusu’nu Erdinç Saltabaş’ın sahibi olduğu Uçanoğlu (Yalaz – Uçanyüz / Nevzatbey) isimli safkan, jokeyi Halis Karataş ile 1.45.89’luk derece yaparak kazandı.
 
Üç ve daha yukarı yaşlı 16 safkan Arap atının katıldığı koşuda, Cüneyt Çalıcıoğlu’nun sahibi olduğu Gelibolu (Odinhan-Altıngül/Tolga) ikinci, Kamil Kılınç’ın sahibi olduğu Karaüzüm (Halid-Biriçimsu/Batsykaf) üçüncü ve Z. Mehmet Karakoç’un sahibi olduğu Yalnızefe (Tamerinoğlu-Mercanhanım/Bamka.3) ise dördüncülüğü elde ettiler. Birincilik ikramiyesinin 950.000 TL olduğu, 1600 metre çim pistteki koşunun farkları Boyun - Baş - 4 Boy olarak gerçekleşti.
 Koşu sonrası yapılan törende, Uçanoğlu’nun sahibi Erdinç Saltabaş’a kupasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen verdi.
 Kupa töreninde ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen antrenör Yusuf Açil ile jokey Halis Karataş’a plaketlerini verdi.
 
Halis Karataş bu yılki birincilikle Cumhuriyet Kupası Koşusu’nda birincilik sayısını 9’a çıkardı.
 
 
 
Kariyerinin 21. startını alan UÇANOĞLU, bu önemli zaferin ardından toplam birincilik sayısını 11’e çıkardı. Başarılı safkan G1 Niğbolu ve G1 T.S.K Koşuları’nın ardından üçüncü kez G1 koşu kazanmayı başarmış oldu.
 
75.'inci Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nu FLY BY ME kazandı
 
 Üç ve daha yukarı yaşlı 20 safkan İngiliz atının katıldığı 2400 metre çim pistteki 75. Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nu Mehmet Ün’ün sahibi olduğu Fly By Me (Karabeyhan – Lady Fi / Among Men) jokeyi Gökhan Kocakaya ile 2.28.90’lık derece yaparak kazandı.
 
Fly By Me’nin ardından yarışta ikinciliği Murat Cavcav’ın sahibi olduğu Il Nero (Champs To Champs- Just A Promise/Grand Lodge), üçüncülüğü Hakan S. Özcan’ın sahibi olduğu Mister Baron (Divine Light-Hernando Kızı/Hernando) elde ederken, tabelayı Osman Karaoğlan’ın sahibi olduğu Cihanım (Bin Ajwaad-Roxie Hart/Danehill) tamamladı. Birincilik ikramiyesinin 580.000 TL olduğu, koşunun farkları ise 1,5 Boy - Baş - Boyun olarak gerçekleşti.
 
 
 
Koşuyu kazanan Fly By Me’nin sahibi Mehmet Ün’e kupasını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen verdi.
 
 
 
Kupa töreninde ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen antrenör Hasan Güney ile jokey Gökhan Kocakaya’ya da plaketlerini verdi.
 
FLY BY ME, bu önemli birinciliğinin ardından 14. yarışında 8. birinciliğini elde etti. Bu yıl Triple Crown’ın ilk ayağı olan G1 Erkek Tay Deneme ve üçüncü ayağı olan G1 Ankara Koşusu’nda zafere uzanan FLY BY ME'nin bitiriş derecesi, Abrek'ten (1993 - 2.27.46) bu yana yapılmış en iyi derece olarak dikkat çekti.
 
 
 
Şeref tribününde düzenlenen kupa törenlerine, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Vedat Mirmahmutoğulları, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekteri Osman Hattat, Türkiye Jokey Kulübü Muhasip Üyesi Dr. Ender Aydıner, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kadaifçioğlu ile T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Mehmet Mircan Fırat da katıldılar.
 
3 TV Kanalı’ndan ‘Canlı Yayın’
TJK TV ve TAY TV televizyonundan hem yarışlar hem de kupa töreni canlı olarak yayınlandı. Kanal D Televizyonu ise 75. Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nu naklen yayınladı.
 
Ücretsiz Ulaşım
Yarışseverlerin hipodroma ulaşımlarında kolaylık sağlamak amacı ile 27 Ekim Pazar günü Ankara’nın çeşitli bölgelerinden ücretsiz otobüs seferleri düzenlendi.
 


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim