IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

ROBERTO MANCİNİ İSTANBULA GELDİROBERTO MANCİNİ İSTANBULA GELDİ
Tarih : 30.09.2013 07:40  - Benzer Haberleri Göster

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü artık belli olmak üzere...

Galatasaray, teknik direktör arayışlarında sona yaklaştı. İtalyan teknik adam Roberto Mancini Başkan Ünal Aysal ile görüşmek üzere İstanbul'a geldi.

NTVSpor'da yer alan haberde Mancini ile ilk görüşmeyi İtalya'da yapan Bülent Tulun'un ilk aşamada İtalyan teknik adamın yıllık 8 Milyon Euro'da diretmesi üzerine geri adım attığı hatırlatılırken, Aysal'ın Mancini ismi üzerinde ısrarcı olması üzerine görüşmelerin yeniden başladığı belirtildi.

İkili arasındaki görüşmenin olumlu geçmesi halinde sarı-kırmızılı kulübün resmi açıklamayı hafta içersinde yapması bekleniyor.
 
Roberto Mancini ile görüşmelere başlandı
 
KAP'a gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Profesyonel Futbol Takımımız Teknik Direktörlüğü için Şirketimiz ile Roberto Mancini arasında görüşmelere başlanmış olup kamuoyu gelişmelerden haberdar edilecektir."

İNDİRİME GİTTİ

Sarı-kırmızılı yönetimin başarılı teknik adam ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere seneliği 3.5 Milyon Euro'dan üç yıllık sözleşme imzalayacağı konuşuluyor. Mancini'nin sözleşmesinde başarı primleri, lig ve kupa gelirlerinin yanı sıra kademeli olarak Şampiyonlar Ligi bonusları da olacağı gelen haberler arasında.
 
AYSAL-MANCINI GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ
 
Kuruçeşme'deki Les Ottomans Otel'de Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan'ın da yer aldığı görüşme, yaklaşık 5 saat sürdü. Mancini, otelde konaklarken, görüşmenin ardından ilk olarak Aysal, daha sonra da Arıboğan otelden ayrıldı.

Otelden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arıboğan, "Mancini ile görüşmelere başladık. Yarın tekrar bir araya geleceğiz ve ayrıntıları açıklayacağız" dedi.

Arıboğan, Mancini'nin yardımcıları konusunda bir anlaşmazlık olup, olmadığı şeklindeki bir soruya da "Hayır öyle bir şey yok. Biz kendisiyle görüşüyoruz" yanıtını verdi.

Olumlu geçen görüşmelerin yarın kaldığı yerden devam edeceği bildirildi.
 
MANCINI'Yİ YAKINDAN TANIYALIM
 
Futbolculuğu döneminde Bologna, Sampdoria ve Lazio formaları giyen golcü Mancini, Serie A'da 1996-1997 sezonunun en iyi oyuncusu seçilirken, İtalya Milli takım formasını ise 36 defa terletip 4 gol atmıştı.
 
Teknik direktörlük kariyerinin ilk yıllarında önemli görevler üstlenen ve hem Fiorentina hem de Lazio'ya İtalya Kupası şampiyonluğu yaşatan Mancini, 2004 yazında Inter Milan'ın başına geçmişti.
 
Mancini yönetimindeki Milano temsilcisi Serie A'ya adeta domine etmiş ve üst üste 3 sezon ligi şampiyon olarak tamamlarken, İtalya Kupası'nda da 2 şampiyonluk yaşamıştı.
 
ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE BAŞARISIZ
 
Manchester City'de olduğu gibi Inter'deki döneminde de Şampiyonlar Ligi'nde hayal kırıklığı yaşayan 49 yaşındaki teknik adam, 2007-2008 sezonunda Liverpool ile oynanan maçın ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle başkan Moratti tarafından kovulmuştu.
 
2009-2010 sezonu ortasında ise Manchester City'nin başına geçen İtalyan hoca, 2010-2011 sezonunda da İngiliz ekibi FA Cup zaferine taşıyarak 35 yıllık kupa kazanma hasretine son vermişti.
 
İngiltere Premier Lig'de 2011-2012 sezonunda ise son haftada oynanan maçta uzatmalarda gelen 2 golle dramatik bir şekilde şampiyonluğa ulaşan Manchester City, 1968'den sonra ilk kez ipi önde göğüslemişti.
 
Gök Mavililer, geçen sezon ise lig yarışına haftalar öncesinden havlu atarken, üst üste 2. sezonda Şampiyonlar Ligi'ne Şubat ayını göremeden veda etmiş ve hem Lig Kupası hem de FA Cup'ta istediğini alamamıştı.
 
Manchester City'nin başında toplam 191 resmi maça çıkan Mancini, 113 galibiyet, 40 mağlubiyet ve 38 beraberlik almıştı.

KAYNAK:MACKOLİK


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim