IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

SONALP 2.KEZ AYNI KUPAYI KAZANDISONALP 2.KEZ AYNI KUPAYI KAZANDI
Tarih : 09.07.2013 06:28  - Benzer Haberleri Göster

Yüksek Komiserler Kurulu Koşusu'nda  kazanan değişmedi:  SONALP

6 Temmuz Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda düzenlenen Yüksek Komiserler Kurulu Koşusu'nu (Açık - G1 / DHÖ) Mehmet Altın'ın SONALP (Hürbatur - Rode.13 / Serhanbey) isimli safkanı, jokeyi Ahmet Çelik ile kazandı.
 
Dört ve daha yukarı yaşlı 12 safkan Arap atının start aldığı, 2100 metre kum pistte gerçekleştirilen ve birincilik ikramiyesi 265.000 TL olan koşuda TÜMEZBEY (Çıkmaz-Doğa/Özüşan) ikinci olurken, koşuya katılan tek 4 yaşlı safkan YAKUPBEY (Sağanak-Rükentay/Ersoylu) üçüncü, İLŞAH (Sağanak-İlay/Halid) da dördüncü oldu.

Kazanan SONALP için koşunun bitiriş derecesi 2.31.36 olurken, farklar 3 Boy - 2,5 Boy - Uzak şeklinde oluştu.

 14'ncüsü düzenlenen Yüksek Komiserler Kurulu Koşusu’nda 2011 yılında ikinci olup, geçtiğimiz yıl ise kazanmayı başaran SONALP, bugün kazanmış olduğu koşuyla birlikte kariyerinin 77. startında 2. Grup 1 galibiyetini elde ederken, toplam birincilik sayısını ise 26’ya yükseltti. 8 yaşındaki doru erkek safkan, son olarak 6 Haziran günü 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda 2000 metre kum pistte gerçekleştirilen Haymana Koşusu’nu (KV-8) jokeyi Özcan Yıldırım ile kazanmayı başarmıştı.

Ahmet Çelik bu önemli koşuyu 2008 yılında da HAYATIM isimli atla kazanmıştı.

T.C Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in göndermiş olduğu telgrafın okunmasının ardından, koşuyu kazanan safkanın sahibi adına Feyyat Altın'a kupayı, T.C Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Vedat Mirmahmutoğulları verdi.

Koşuyu kazanan safkanın antrenörü Ferhat Taş'a plaketini, eski Müsteşar Ramazan Tekeli verdi.

Jokey Ahmet Çelik de plaketini, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik   ve Teftiş Başkanı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu'nun elinden aldı.Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Osman Hattat, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Can N. Güven ve Demir Görgün, Yüksek Komiserler Kurulu Üyeleri Mehmet Mircan Fırat ve Mustafa Özdemir ile Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Sadettin Sükan da katıldı.
 


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim