IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

İSTİKLAL SAVAŞI KOŞUSU GALİBİ BABA MEVLÜTİSTİKLAL SAVAŞI KOŞUSU GALİBİ BABA MEVLÜT
Tarih : 01.07.2013 06:10  - Benzer Haberleri Göster

İstiklal Savaşı Koşusu’nda zafer BABA MEVLÜT’ün oldu
 
30 Haziran günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirilen ve günün önemli koşularından biri olan İstiklal Savaşı Koşusu’nda (Açık – G1 / DHÖ) bu yıl zafere Eylem Taniyit’in sahibi olduğu BABA MEVLÜT (Caş – Tigress Lass / Wiking) jokeyi Halis Karataş ile uzandı.

Üç yaşlı 16 safkan Arap atının katılımıyla, 2100 metre çim pistte gerçekleştirilen ve birincilik ikramiyesi 470.000 TL olan koşuda UÇANOĞLU (Yalaz-Uçanyüz/Nevzatbey) ikinci olurken, BATURŞAH (Devirhan-Malibu Girl/Monarch Ah) üçüncü, THOR (Odinhan-Esra Sultan/Tunca) da dördüncü oldu. Kazanan BABA MEVLÜT için koşunun bitiriş derecesi 2.23.61 olurken, koşuda farklar ½ Boy - 2.5 Boy - 1.5 Boy şeklinde gerçekleşti.

İstiklal Savaşı Koşusu’nda elde ettiği galibiyetinin ardından 3. Grup 1 galibiyetini elde eden BABA MEVLÜT, toplam birincilik sayısını ise kariyerinin 20. startında 13’e yükseltti. 13 galibiyetini yanı sıra 7 ikinciliği, 1 de üçüncülüğü olan ve ilk 3 dereceden hiç düşmeyen 4 yaşındaki doru erkek safkan, son olarak 8 Haziran günü 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda 1900 metre çim pistte koşulan Vali Koşusu’nu (Açık – G3) bugünkü jokeyi Halis Karataş ile kazanma başarısı göstermişti.
 

Kazanan atın sahibi adına Mevlüt Taniyit'e kupasını, I. Ordu Komutanı Sn. Org. Yalçın Ataman’ın yerine 23. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Şeref Ongay verdi.
 
Törende AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır kazanan safkanın antrenörü Cuma Çiçek'e...
 
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de jokey Halis Karataş'a şiltlerini verdiler.
Kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalıile Türkiye Jokey Kulübü Muhasip Üyesi Dr. Ender Aydıner de katıldı.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim