IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

UÇANOĞLU ÇOK RAHATTIUÇANOĞLU ÇOK RAHATTI
Tarih : 17.06.2013 07:03  - Benzer Haberleri Göster
Nail Avunduk Koşusu’nu UÇANOĞLU kazandı
 
Yarışseverlerin yoğun katılım gösterdiği 16 Haziran Pazar gününde, günün tek Grup mücadelesine sahne olan Nail Avunduk Koşusu’nu (Açık – G3 / DHÖ) koşudaki tek 4 yaşlı safkan olan Erdinç Saltabaş’ın UÇANOĞLU (Yalaz – Uçanyüz / NEVZATBEY) isimli safkanı jokeyi Akın Sözen idaresinde uzak farkla kazandı.
Dört ve yukarı yaşlı 6 safkan Arap atının 1500 metre kum (sentetik) pistte birincilik mücadelesi verdiği 110.000 TL ikramiyeli koşuda ikinciliği DARFUR (Bilgin - Malike.17 / TOLGA) elde ederken, tabelanın diğer sıralarını KARABEDİR (Altaha - Mebruke.87 / HAVUÇEROL) ve KARAÜZÜM (Halid – Biriçimsu / BATYSKAF) paylaştı. Yaşça büyük rakiplerini geride bırakarak kazanan UÇANOĞLU için koşunun bitiriş derecesi 1.43.29 olurken, farklar Uzak-1/2 Boy-Boyun şeklinde oluştu.
7 Nisan 2012 tarihinde İzmir Şirinyer Hipodromu’nda katıldığı Başlangıç Koşusu’yla (Şartlı-1) yarış hayatına başlayan UÇANOĞLU, kariyerinin 16. startında üst üste 2. toplamda ise 8. birinciliğini elde etti. 27 Nisan günü 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda koşulan, sezonun ilk Grup 1 mücadelesi 51. TBMM Koşusu’nda ikinci olan 4 yaşındaki doru erkek safkan, son olarak 15 Mayıs günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda koşulan Hazım Rıza Gözlükçü Koşusu’nu (G3) bugünkü jokeyi Akın Sözen ile kazanma başarısı göstermişti.
 
Koşuyu kazanan atın sahibi Erdinç Saltabaş’a kupayı Nail Avunduk verdi. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Osman Hattat, TJK Muhasip Üyesi Dr. Ender Aydıner ve TJK Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven de katıldı.
 
NAİL AVUNDUK

Nail Avunduk, 1918 yılında Akşehir’de doğdu. Müteahhitlik yapan Avunduk, Türkiye’de ilk kez Rotary Kulübü’nün kurulmasında katkıda bulundu. 1956 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi ve uzun yıllar Türk Atçılığı’nın gelişmesine katkıda bulundu. Türkiye Jokey Kulübü’nde Murakıp olarak görev alan Avunduk, Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptı. 1982 – 1984 yılları arasında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan Avunduk, 27 Aralık 2003 tarihinde vefat etti. Anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile kendisini bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim