IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

KAZIM KAREBEKİR KOŞUSU GALİBİ KURTÇABEYKAZIM KAREBEKİR KOŞUSU GALİBİ KURTÇABEY
Tarih : 15.06.2013 11:32  - Benzer Haberleri Göster

 Kazım Karabekir Koşusu'nu etkili sprintiyle KURTÇABEY kazandı


14 Haziran Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen ve aynı zamanda 3 yaşlı Arap tayları için sezonun ilk Grup koşusu olan Kazım Karabekir Koşusu’nu (Açık – G2 / DHÖ) Tarkan Hasan Onar’ın KURTÇABEY (Araslı – Sevinçkan / Özgün) isimli safkanı, jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazandı.

Üç yaşlı 11 Arap tayının katılımıyla, 1200 metre çim pistte gerçekleştirilen birincilik ikramiye 147.000 TL olan koşuda TORNACI (Tiki Tork Ku-Gufre.49/Uğurbey) ikinci olurken, SAADIN ZAFERİ(Yavuzca-Allıbahar/Sideways) üçüncü, GENÇTAY (Şövalye-Özgünçiçek/Özgün) da dördüncü oldu.

Kazanan KURTÇABEY için koşunun bitiriş derecesi 1.22.34 olurken, farklar 1 Boy - Baş - Boyun şeklinde gerçekleşti.

1 Mayıs günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda katıldığı Şartlı 1 koşuda ikinci olarak yarış hayatına başlayan ve ardından 24 Mayıs günü yine bugünkü pist ve mesafede gerçekleştirilen Süleyman Sırrı Turhan Koşusu’nu (KV-8) kazanan KURTÇABEY, Kazım Karabekir Koşusu’yla birlikte kariyerinin 3. startında 2. birinciliğini elde etmiş oldu.

 
Kazanan atın sahibi Tarkan Hasan Onar'a kupasını, Timsal Karabekir verdi.
 
Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Osman Hattat, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlyas İlbey ile davetliler de katıldılar.
KAZIM KARABEKİR (1882-1948)
Kazım Karabekir 1882 yılında İstanbul’da doğdu.1902 yılında Harp Okulu’nu, 1905 yılında da Harp Akademisi’ni birincilikle bitirdikten sonra Manastır’a atanmıştır. Bölgedeki Rum ve Bulgar çetelerine karşı savaşmış, 1907 yılında da İttihat ve Terakki Derneği’nin İstanbul’daki örgütlenmelerinde görev almıştır. Meşrutiyet’in İlanı ve 31 Mart gerici ayaklanmasının bastırılmasında etkin görevler almıştır. 1911 yılında Harbiye Nezareti’ne başvurarak soyadı kanunundan çok önceleri Karabekir adını kullanmaya hak kazanmıştır. Balkan Savaşına katılmıştır. 1.Dünya Savaşı’nda İran ve Irak cephelerinde savaşmış, 1918 yılında Erzincan ve Erzurum’u, Rus ve Ermeni ordularından kurtarmıştır. Bu cephelerdeki başarılarından dolayı Alman ve Avusturya nişanları ile taltif edilmiştir. 1919 yılında Erzurum’daki 15. Kolordu Komutanlığı’na atanan Kazım Karabekir, Erzurum Kongresi’nin toplanmasına öncülük etmiştir. Kazım Karabekir Paşa, Kurtuluş Savaşında Doğu Cephesi komutanı olarak, Sarıkamış, Kars ve Gümrü’yü Ermenilerden ikinci defa geri almış; Ermeni Taşnak Hükümeti ile yapılan barış görüşmeleri sonrasında Gümrü ve Sovyetlerle yapılan Kars Muahedesi’nde Heyet Başkanı olarak görev yapmıştır. Doğu’da savaş yıllarında ana ve babalarını yitiren 4000 kimsesiz çocuğa sahip çıkmış ve onlar için okullar kurmuştur. Karabekir, Kurtuluş Savaşı ile Cumhuriyet’in ilk yıllarında Edirne ve İstanbul Milletvekilliği yapmıştır. Cumhuriyet’in ilanından sonra Birinci Ordu Müfettişliğine atanan Karabekir, “Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası” adıyla kurulan partinin liderliğine getirilmiş ve partinin kapatılmasından sonra milletvekilliğine devam etmiştir. 1927 yılında emekliye ayrılmıştır.1938 yılında yeniden TBMM’ye giren Karabekir, 1946 yılında TBMM Başkanlığına seçilmiş, 1948 yılında Meclis Başkanıyken vefat etmiştir.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim