IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

TALİP HAN ÇOK RAHAT KAZANDITALİP HAN ÇOK RAHAT KAZANDI
Tarih : 10.06.2013 08:49  - Benzer Haberleri Göster

Sait Akson Koşusu’nda zaferin adı TALIP HAN oldu
 
Türkiye Jokey Kulübü’nün kurucu üyelerinden ve aynı zamanda yarış ve yetiştiriciliğimizin bugünkü düzeye gelmesinde büyük rol oynayan Sait Akson adına düzenlenen koşuda zafer, Talip Öztürk’ün jokey Selim Kaya idaresindeki TALIP HAN (d.e. Oratorio – Idle Rich / SKY CLASSIC) isimli tayının oldu. 3 yaşlı safkan İngiliz erkek taylarının Gazi Koşusu öncesinde en ciddi provalarından kabul edilen koşunun bu yılki bitiriş derecesi 2.15.17 oldu.
Bugün kariyerindeki 9. startını gerçekleştiren safkan geçtiğimiz yıl ilk galibiyetini (G1) Çaldıran Koşusu’nda almıştı. Bugün uzun bir aradan sonra sahibine tekrar kazanma sevincini yaşatırken kariyerindeki 2. galibiyetini elde etti.
İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 9 Haziran Pazar günü 15 tayın start aldığı çim pistteki 2200 metre mesafeli koşuyu Halis Karataş’ın bindiği ÇAKAL CARLOS (Artie Schiller – Divine Diva / THEATRICAL) ikinci, bu yılki Erkek Tay Deneme Koşusu galibi Sadettin Boyraz idaresindeki FLY BY ME (Karabeyhan – Lady Fi / AMONG MEN) üçüncü olurken LEE VALLEY (Victory Gallop – Enhance / ENTREPRENEUR) isimli safkan da tabelanın son sırasında yer aldı. Birincilik ikramiyesi 110.000 TL olan koşunun farkları 3,5 boy – 2 boy – 3,5 boy şeklinde gerçekleşti.
 

Koşuyu kazanan atın sahibi Talip Öztürk’e kupayı Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Osman Hattat verdi. Türkiye Jokey Kulübü Muhasip Üyesi Dr. Ender Aydıner de Talip Öztürk’e merhum Sait Akson tarafından kaleme alınan “Sait Akson’un Yarışçılık Anıları” adlı kitabı hediye etti. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Can N. Güven, İlyas İlbey ve Demir Görgün de katıldı.
 
 
SAİT AKSON
1913 yılında İstanbul’da doğan Sait Akson, 1928 yılında ilk centilmen koşusuna katılmıştır. Türkiye Jokey Kulübü’nün kurucu üyelerinden olan Akson, uluslararası alanda atçılık ve yetiştiricilik konusundaki yazıları ve bilgisiyle ün sahibi olmuştur.
Babası Akif Akson’un yanında yarış ve yetiştiriciliği en ince detaylarına kadar öğrenen Akson, yarışçılık ve yetiştiriciliğimizin bugünkü düzeye gelmesinde büyük rol oynamış, engin bilgisi ve nezaketi ile atçılık camiasının sevilen ismiydi.
Türkiye Jokey Kulübü’nün kurulmasında ve statüsünün hazırlanmasında da büyük hizmetler veren ve 4 Ocak 1970 tarihinde vefat eden Akson’u anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ile anıyoruz.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim