IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

BAŞKENTLİM KUPAYI KAPTIBAŞKENTLİM KUPAYI KAPTI
Tarih : 08.05.2013 07:13  - Benzer Haberleri Göster

Nurettin Karaca Koşusu'nu BAŞKENTLİM kazandı
8 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda koşulan Nurettin Karaca Koşusu’nu (KV - 6 / DHÖW / D) Hasan Arslan'ın sahibi olduğu BAŞKENTLİM (Angora – Ara Beni / Emiroğlu) jokeyi Selim Kaya ile kazandı.
Dört yaşlı 9 safkan Arap atının katılımıyla, 1500 metre kum (sentetik) pistte gerçekleştirilen ve birincilik ikramiyesi 462.000 TL olan koşuda PAMUK NİNE (Haberbatur-Merhem/Sülo) ikinci olurken, YAMANKIZ (Ağaoğlu-Hürsoy/ Ersoylu) üçüncü, KORKUT ŞIVGA (Halid-Şıvga/nsal.2) da dördüncü oldu.
Kazanan BAŞKENTLİM için koşunun bitiriş derecesi 1.43.44 olurken, farklar Boyun - 2 Boy - 2,5 Boy şeklinde oluştu.
BAŞKENTLİM, yarış hayatının 22. startında 9. birinciliğini elde etti. Angora'nın kır kısrak safkanı, son olarak 14 Nisan Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1200 metre kum pistte dişi safkanların katıldığı Şartlı 3 / DHÖW Koşusu’nu (Açık - G3 / DHÖ) kazanmıştı.
 
Koşuyu kazanan atın sahibi adına İbrahim Halil Yavuz'a kupayı merhum Nurettin Karaca'nın oğlu İsmail Karaca verdi.
 
Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı, Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Mehmet Mircan Fırat, Türkiye Jokey Kulübü Muhasip Üyesi Dr. Ender Aydıner, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyeleri A. Hücum Tulgar ve Akgün Midillili ile Karaca Ailesi'nin misafirleri de katıldı.
NURETTİN KARACA
Nurettin Karaca, 1925 yılında Bandırma’da doğdu. Boğaziçi, Avusturya ve İstanbul Erkek Liseleri’nde okudu. Kardeşleriyle Çiftgeyik ve Karaca Trikotaj Fabrikasını kurarak iş hayatına atıldı. 1957-58 yıllarında satın aldığı yerli taylarla yarışçılığa, aynı yıllarda yurtdışından aldığı gebe kısraklarla yetiştiriciliğe başladı. Birçok kupalı koşu kazandı. 1960 yılında TJK Asli Üyesi olan Karaca, TJK Yönetim Kurulu’nda Muhasip Üyelik görevinde bulundu.
15 Mayıs 2008 tarihinde vefat eden Nurettin Karaca’yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim