IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

51.T.B.M.M KUPASI SAHİBİNİ BULDU51.T.B.M.M KUPASI SAHİBİNİ BULDU
Tarih : 29.04.2013 07:18  - Benzer Haberleri Göster

51. T.B.M.M. Koşusu'nu ‘‘YALNIZEFE'’ kazandı


Bu yıl açılışının 93'üncü yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi adına düzenlenen koşu (Açık G1 / TR / DHÖ) 27 Nisan Cumartesi günü 75.Yıl Ankara Hipodromu’nda koşuldu.
 
27 Nisan Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda birbirinden önemli koşular gerçekleştirilirken bunlardan en merakla bekleneni bu yıl 51.si koşulan Türkiye Büyük Millet Meclisi Kupası Koşusu idi. Aynı zamanda sezonun ilk Grup 1 yarışı olan 51. TBMM Koşusu’nu protesto sonucunda Z. Mehmet Karakoç’un sahibi olduğu YALNIZEFE (Tamerinoğlu – Mercanhanım / Bamka.3) jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazandı.
Dört ve daha yukarı yaşlı 15 safkan Arap atının katılımıyla, 1600 metre çim pistte gerçekleştirilen 580.000 TL ikramiyeli bu önemli koşuda 4 yaşlı diğer safkanlardan UÇANOĞLU (Yalaz-Uçanyüz/Nevzatbey) ikinci olurken, BABA MEVLÜT (Caş-Tigress Lass/Wiking) üçüncü, KURTEL (Bilgin-Mebruke.91/Rüzgar.30) de dördüncü oldu.
Kazanan YALNIZEFE için koşunun bitiriş derecesi 1.44.49 olurken, farklar 1.5 Boy-1.5 Boy-1.5 Boy şeklinde oluştu.
YALNIZEFE , bu birinciliği ile sahibine 580 bin TL’lik yarış ikramiyesinin yanı sıra kaydiye ücretleriyle birlikte toplamda 667 bin TL ikramiye kazandırdı. Koşunun bu yılki ikincilik ikramiyesi 232 bin TL, üçüncülük 116 bin TL ve dördüncülük ikramiyesi ise 58 bin TL oldu.
11 Haziran 2012 tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda katıldığı Şartlı-1 koşuyu kazanarak yarış hayatına başlayan YALNIZEFE, yarış hayatının 17. startında 9. birinciliğini elde etti. 4 yaşındaki kır erkek safkan son olarak 9 Mart günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda katıldığı 1300 metre kum pistteki Toroslar Koşusu’nu (A3/DHÖ) bugünkü jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazanmayı başarmıştı.
Geçtiğimiz yıl 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda koşulan G1 Hatay Koşusu’nda fotoyu rakiplerinden önce geçme başarısı gösteren YALNIZEFE, TBMM Koşusu’nun ardından 2. Grup 1 birinciliğini elde etmiş oldu.
Kupa törenine geçilmeden önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve eşi, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın göndermiş oldukları telgraflar okundu.
 
Koşuyu kazanan safkanın sahibi Z. Mehmet Karakoç'a kupasını, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek adına, TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu verdi.
 
 
TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu ayrıca koşuyu kazanan safkanın antrenörü Mehmet Tekdemir ile jokeyi Gökhan Kocakaya'ya da plaketlerini verdi.
 
Törene, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Yüksek Komiserler Kurulu Üyeleri Mustafa Özdemir ve Mehmet Mircan Fırat ile Türkiye Jokey Kulübü Muhasip Üyesi Dr. Ender Aydıner de katıldılar.
Triple Crown’ın ilk ayağı
Türkiye Büyük Millet Meclisi Koşusu, safkan Arap atlarının Triple Crown yapabilmeleri için kazanması gereken koşulardan ilkini oluşturuyordu. Bu koşuyu kazanan YALNIZEFE, 26 Temmuz günü Niğbolu Koşusu ve 20 Eylül günü koşulacak Veliefendi Koşusu’nu da kazanması durumunda, hem Triple Crown yapmış olacak hem de özel ödül olarak belirlenen 950.000 TL ikramiyeyi de sahibine kazandırmış olacak.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim