IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

TBMM KUPASI SAHİBİNİ BEKLİYORTBMM KUPASI SAHİBİNİ BEKLİYOR
Tarih : 27.04.2013 11:22  - Benzer Haberleri Göster
51. TBMM Kupası bugün sahibini buluyor
75. Yıl Ankara Hipodromu bugün heyecan dolu bir koşu gününe daha ev sahipliği yapacak. 15 safkan Arap atı, 51.’si düzenlenecek ve aynı zamanda yılın ilk (G1) mücadelesi olacak Türkiye Büyük Millet Meclisi Koşusu’nda yarışacaklar. Heyecan fırtınasının doruk noktasına ulaşacağı koşuda kupanın sahibi, saat 16.30’da başlayacak koşunun ardından belli olacak.
Dört ve daha yukarı yaşlı 15 safkan Arap atı 1600 metre çim pistte birincilik için mücadele edecek. Arap atlarının bu önemli klasik koşusunda (Açık – G1 / TR/DHÖ) birincilik ikramiyesi 580.000 TL, toplamda ise 986.000 TL toplam ikramiye dağıtılacak. Dereceye girecek safkanlara toplamda 246.500 TL daha yetiştiricilik primi ödenecek.
 
TBMM Kupasında son 2 yılın galibi İhsan Altın'ın ONURKAAN'ı oldu
Bu önemli sınava; aralarında geçen yılki koşunun ikinci ve dördüncü sırasını oluşturan Kamil Kılınç ekürisine ait KARAÜZÜM ile TOZAN ve aynı koşuda üçüncülük elde eden ve yarış kariyeri boyunca 5 (G1), 2 (G2) ve 5 kez de (G3) koşunun aralarında bulunduğu 17 birincilikle parlak yarış kariyerine sahip olan Cüneyt Çalıcıoğlu’nun GELİBOLU isimli safkanının yanı sıra; start aldığı 30 koşusunda 12 birinciliği bulunan Fatih Çiftçi’ye ait BATUKAN, başta (G2) Babakuruş Koşusu olmak üzere 11 birinciliği bulunan Tayral Tutumlu’nun BURKAL, bu yıl katıldığı yarışları arasında (G3) Kordon ve Karşıyaka Koşularında rakiplerine üstünlük sağlayarak 12 birinciliği bulunan Özgür Fırat’ın CİHANSER, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Niğbolu ve Çanakkale Zaferi olmak üzere 3 (G1), (G2) Kazım Karabekir, 7’si (G3) ve (A3) olmak üzere 13 kez potoyu önde geçen Nurbiye Gülerce’nin DARFUR, Z.Mehmet Karakoç ekürisine ait, (G1) Yüksek Komiserler Kurulu Koşusu’nun yanı sıra 5’i (G3) olmak üzere yarış kariyerinde 20 birinciliği bulunan HIZLITAY ve geçen yıl (G1) Hatay Koşusu’nu kazanan, 2 (G2) ve 3 kez de (G3) olmak 8 birinciliğesahip olan safkanı YALNIZEFE, (G1) Niğbolu, (G2) Kazım Karabekir ile Anadolu Tarım İşletmesi Koşusu (2 yıl üst üste) ve (G3) Domaniç ile Oğuz Koşuları olmak üzere 10 birinciliği bulunan Suphi Baydan’ın HİSARBEY, geçtiğimiz yıl uzun mesafeli (G1) Veliefendi Koşusu’nu kazanan (G2) Kosova ve (G3) Hazım Rıza Gözlükçü Koşularından da galip ayrılarak 9 birinciliğe sahip Gülnur Gülerce’nin KURTEL, (G2) Aziziye, (G3) Vali Koşusu, Cahide ve At Meydanı Koşuları olmak üzere 9 kez birinci olan Salih Alak’ın ÖZFİDAN, (G1) Haralar ve Çanakkale Zaferi, (G2) Mohaç, TİGEM ve Karacabey Tarım İşletmeleri ile (G3) Necip Fazıl Kısakürek, Saim Önhon ve (A3) Kapalıçarşı Koşularıyla birlikte 11 birinciliğe sahip Eylem Taniyit’in BABA MEVLÜT, Ekrem Beşerler’in 4 kez birinciliği bulunan safkanı PELİKAN ile (G3) Lozan, Nejat Evliyazade ve Göztepe Koşuları olmak üzere 6 birinciliği bulunan Erdinç Saltabaş’ın UÇANOĞLU, isimli safkanlar katılacak.
Triple Crown’ın ilk ayağı
Türkiye Büyük Millet Meclisi Koşusu, safkan Arap atlarının Triple Crown yapabilmeleri için kazanması gereken koşulardan ilkini oluşturuyor. Bu koşuyu kazanan safkan 26 Temmuz günü Niğbolu Koşusu ve 20 Eylül günü koşulacak Veliefendi Koşusu’nu da kazanması durumunda, hem Triple Crown yapmış olacak hem de özel ödül olarak belirlenen 950.000 TL ikramiyeyi de sahibine kazandırmış olacak.
Ankara’da 8 koşulu yarış günü
75. Yıl Ankara Hipodromu’nda, Türkiye Büyük Millet Meclisi Koşusu’nun yanı sıra 3 yaşlı safkan 7 İngiliz Tayının start alacağı saat 17.00’deki Anadolu Medeniyetleri (KV – 6), yine 7 safkanın katılacağı 4 ve daha yukarı yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus saat 17.30’da başlayacak Dünya Veteriner Hekimler Günü Koşusu (Açık – A3) sonucu merakla beklenen koşular olacak. İlk koşunun startı saat 14.30’da olurken 18.00’da başlayacak 8. koşu ile yarış heyecanı sona erecek.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim