IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

TONYA MÜTHİŞ BİR SPRİNTLE GERİ DÖNDÜTONYA MÜTHİŞ BİR SPRİNTLE GERİ DÖNDÜ
Tarih : 27.04.2013 11:20  - Benzer Haberleri Göster
Tali Çalbatur Koşusu’nu TONYA kazandı
 
27 Nisan Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 4 ve daha yukarı yaşlı safkan İngiliz kısraklarını bir araya getiren Tali Çalbatur Koşusu’nda (Açık - G3) potoyu önde geçen isim Nancy Kibar’ın sahibi olduğuTONYA (Unaccounted For – Pergola / Mtoto) isimli kısrak oldu. Jokey Mehmet Kaya ile start alan 6 yaşındaki kısrak, yarış hayatının 25. startında 6. birinciliğini elde etti.
 
4 ve yukarı yaşlı 14 İngiliz kısrağının 1600 metre çim pistte birincilik mücadelesi verdiği 110.000 TL ikramiyeli koşuda WHITE LILY (Shining Wolf-Enhance/Entrepreneur) ikinci olurken, CHATA BOX (Sheer Honor-Stand Up Please/Mistertopogigo) üçüncü, LADY KENTUCKY (Sun King-Bent Creek City/Carson City) de dördüncü oldu. Kazanan TONYA için koşunun bitiriş derecesi 1.34.85 olurken, farklar Yarım Boy-1.5 Boy-1.5 Boy şeklinde oluştu.
 
Koşuyu kazanan atın sahibi adına Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi ve aynı zamanda safkanın da yetiştiricisi N. Arek Kuyumciyan’a kupayı merhum Tali Çalbatur’un oğlu Barbaros Çalbatur verdi. Şeref tribününde yapılan törene, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Kadaifçioğlu ve Demir Görgün, Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Mehmet Mircan Fırat ve TJK Asli Üyesi Sadettin Sükan ile davetliler de katıldı.
 
TALİ ÇALBATUR
Tali Çalbatur, 1924 yılında Ankara’da doğdu. 1948 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1949-1950 yıllarında GATA’da fizik tedavi stajı yaptı. 2. Araştırma Tarama Filotilla Komodorluğu Baştabipliği ve GATA Başasistanlığı yaptı. Oakland Naval Hospital’da fizik tedavi, California Üniversitesi’nde Lower-Extremity kursuna katıldı. Kasımpaşa Deniz Hastanesi Fizik Tedavi Kliniği’ni kurdu. 1973 yılında Tümamiral oldu. Baştabipliğe tayin edildi. 1979 yılında TSK Genelkurmay Başkanlığı Sağlık Dairesi’ne getirildi. 1978 yılında Asli Üye olarak seçildiği Türkiye Jokey Kulübü’nde 1996-1997 yıllarında Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Çalbatur’u anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim