IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

IŞIK HÜZMESİ KOŞU TİPİNİ  DEĞİŞTİRDİIŞIK HÜZMESİ KOŞU TİPİNİ DEĞİŞTİRDİ
Tarih : 18.03.2013 04:14  - Benzer Haberleri Göster

William Giraud Koşusu’nu IŞIKHÜZMESİ kazandı
17 Mart Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda koşulan William Giraud Koşusu’nu (A3) Ayşe Kundakçı’nın sahibi olduğu IŞIKHÜZMESİ (West By West – Busi / Mujtahid) jokeyi Fatih Vurucu ile kazandı.
Üç yaşlı 7 safkan İngiliz tayının katılımıyla, 1600 metre kum pistte gerçekleştirilen, 92.500 TL ikramiyeli koşuda BAY ÇİFTÇİOĞLU (Divine Light-Emotion/Eagle Eyed) ikinci olurken, MADIBA (Astronomer Royal-Really Darlene/Sky Mesa) üçüncü, TAPIT GIRL (Tapit-Floral Beauty/Gone West) de dördüncü oldu.
Kazanan IŞIKHÜZMESİ için koşunun bitiriş derecesi 1.41.16 olurken, farklar Yarım Boy - 1 Boy - Uzak şeklinde oluştu.
 
30 Ağustos 2012 tarihinde İzmir Şirinyer Hipodromu’nda katıldığı Maiden koşuyla yarış hayatına başlayan IŞIKHÜZMESİ, kariyerinin 14. startında 7. birinciliğini elde etti. 3 yaşındaki doru erkek safkan, son olarak 1 Şubat günü katıldığı Alsancak Koşusu’nu (A3) bugünkü jokeyi Fatih Vurucu idaresinde kazanma başarısı göstermişti.
 
Koşuyu kazanan atın sahibi adına Gülçin Kundakçı Tunçatak'a kupayı, Christina Von Schinkel verdi.
 
Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Muhasip Üyesi Dr. Ender Aydıner, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Demir Kamil Görgün ile Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyeleri Semiral Bilbaşar ve Francesco Sponza da katıldı.
WILLIAM GIRAUD
William Giraud, 1903 yılında İzmir’de doğmuştur. Türkiye Jokey Kulübü’nün 1951 yılında asli üyesi seçilerek, ülkemizde safkan İngiliz atı yetiştiriciliğinin gelişmesinde büyük katkılar sağlamıştır. Giraud ekürisi, 7 kez Gazi Koşusu’nu ve ilk kez düzenlenen Başbakanlık Kupası Koşusu’nu kazanarak büyük başarılara imza atmıştır.
İzmir Şirinyer Hipodromu’nun yanı başında kurmuş olduğu Cennet Harası’nda hem Türk yarış ve yetiştiriciliğinde büyük gelişmelere neden olan atlar yetiştirmiş hem de zamanının yarış programlarına renk getirmiştir. Bugün o haranın yerinde TJK’nın ahır kompleksi yer almaktadır.
2 Şubat 1980 tarihinde vefat eden asli üyemizi anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile bir kez daha saygıyla anıyoruz.

NOT: Bu Zamana Kadar Sert Tempo Yaparak Kazanan IŞIK HÜZMESİ William Giraud Koşusunda Farklı Bir koşu tarzı deneyip ,beklemeyi tercih edip sonlarda yapmış olduğu ataklarla kazanması Yarış severleri şaşırttı.Ayakları düz bassın.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim