IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

MATADOR YAŞARDAN BİR BAŞARI DAHA GELDİMATADOR YAŞARDAN BİR BAŞARI DAHA GELDİ
Tarih : 04.06.2012 06:49  - Benzer Haberleri Göster

3 Haziran Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 43'ncüsü düzenlenen Sait Akson Koşusu'nu (Açık G3/E) Ahmet Göçmen'in MATADOR YAŞAR (Native Procida - Freezone / Wolf) isimli safkanı jokey Ahmet Çelik ile 2200 metre çim pistte 2.16.56'lık derece yaparak kazanmayı başardı.

DISTANT RIVER isimli tayın Komiserler Kurulu Kararı ile start almadığı, üç yaşlı safkan 13 erkek İngiliz tayının katıldığı koşuda, KING RIVER (Red Bishop-Wanganui River/Unfuwain) ikinci, BARKIN (Victory Gallop-Anatolian/Always A Classic) üçüncü, RAMPOLDI (Bosporus-Deep Sea/Distant Relative) de dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 105.000 TL. olan koşunun farkları ise 2,5 Boy - Burun - 2,5 Boy şeklinde gerçekleşti.

Göçmen ekürisinin yetenekli tayı MATADOR YAŞAR 9. startında 3. birinciliğine ulaşırken ilk kez grup koşu kazanma mutluluğu yaşadı. Native Procida yavrusu tay son olarak aynı pistte 20 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Büyük Kulüp Koşusu'nu (KV 7) kazanmıştı.

SAİT AKSON (1913-1970)

1913 yılında İstanbul’da doğan Sait Akson, 1928 yılında ilk centilmen koşusuna katılmıştır. Türkiye Jokey Kulübü’nün kurucu üyelerinden olan Akson, uluslararası alanda atçılık ve yetiştiricilik konusundaki yazıları ve bilgisiyle ün sahibi olmuştur.

Babası Akif Akson’un yanında yarış ve yetiştiriciliği en ince detaylarına kadar öğrenen Akson, yarışçılık ve yetiştiriciliğimizin bugünkü düzeye gelmesinde büyük rol oynamış, engin bilgisi ve nezaketi ile atçılık camiasının sevilen ismiydi.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim