IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

ASTRAKHAN DAN MUHTEŞEM BİR REKOR DERECE GELDİASTRAKHAN DAN MUHTEŞEM BİR REKOR DERECE GELDİ
Tarih : 11.10.2012 07:35  - Benzer Haberleri Göster

ASTRAKHAN, Prens Halim Sait Türkhan Koşusu'nu rekor derece ile kazandı

 

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 10 Ekim Çarşamba günü düzenlenen Prens Halim Sait Türkhan Koşusu'nu, Zeynep L. Atman'ın jokey Halis Karataş ile start alan safkanı ASTRAKHAN (d.a. Sri Pekan - Primelta / PRIMO DOMINIE) 1.08.65'lik derece ile Türkiye 1200 metre çim pist rekoru kırarak kazandı. Bugün 29'uncu kez start alan safkan sergilediği performansıyla başarılarına bir yenisini daha ekleyerek birincilik sayısını 19'a çıkardı.

 

3 ve daha yukarı yaşlı 8 safkan İngiliz Atının katıldığı koşuyu (Açık - A3)  EL KAŞGAR (Elixir - Kaşgar / PROGAY) ikinci, BELLA MIA (Ocean Crest - Gay Petit / LOCKTON) üçüncü ve DEHA (Mountain Cat - Tajarib / LAST TYCOON) isimli safkan da dördüncü olarak tamamladı. Birincilik ikramiyesi 105.000 TL olan koşunun farkları 3,5 boy - 2,5 boy - 2 boy şeklinde gerçekleşti.

 

Koşuyu kazanan atın sahibi adına Türkiye Jokey Kulübü Muhasip Üyesi Dr.Ender Aydıner'e kupayı Hatice Celaloğlu verdi. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı, TJK Genel Sekreteri Osman Hattat, Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Mehmet Mircan Fırat, TJK Yönetim Kurulu Üyeleri Can N. Güven, İlyas İlbey ve Serdar Kemal Özçolak ile davetliler de katıldı.

 

PRENS HALIM SAİT TÜRKHAN

 

Türkiye Jokey Kulübü'nün kurucu üyelerinden olan Prens Halim Sait Türkhan, modern yarışçılığın ilk temsilcilerinden olup, ülkemizde safkan yetiştiriciliğinin başlatılıp geliştirilmesinde önemli rol oynamıştır.

 

Yurt dışından ithal ettiği pek çok atla sayısız yarış kazanmıştır. Alemdağ'da bulunan kendinse ait Baltacı Çiftliği'nde atlarıyla bir asilzade hayatı yaşamış örnek alınacak bir atsever olan Prens Halim Sait Türkhan, 1960 yılında vefat etmiştir. Anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle kendilerini bir kez daha saygı ve rahmetle andık.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim