IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

LİDERTAYDAN 3 DE 3LİDERTAYDAN 3 DE 3
Tarih : 01.08.2012 08:10  - Benzer Haberleri Göster

Anadolu Tarım İşletmesi Koşusu'nu
 LİDERTAY kazandı

75. Yıl Ankara Hipodromu'nda 31 Temmuz Salı günü  düzenlenen Anadolu Tarım İşletmesi  Koşusu'nu (Açık - G2 / DH) Semra Ulusoy'un LİDERTAY (Bozok - Nazlışan / Emael) isimli safkanı jokey Halis Karataş ile 2100 metre çim pistte 2.24.00'lük derece yaparak kazanmayı başardı.
ONURKAAN isimli safkanın Komiserler Kurulu Kararı ile start almadığı, dört ve daha yukarı yaşlı 5 safkan Arap atının katıldığı koşuda, KIRMANŞAH (Berkoş-Egeincisi/Demirkır) ikinci, DARFUR (Bilgin-Malike.17/Tolga) üçüncü, YÜCELAY (BilginMebruke.91/Rüzgar.30) da dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 140.000 TL. olan koşunun farkları ise 5 Boy - 1,5 Boy - 1 Boy şeklinde gerçekleşti.
 Üst üste üçüncü birinciliğini alan LİDERTAY 21. startında 11. birinciliğine ulaştı. Bozok yavrusu safkan son olarak 20 Temmuz Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen Niğbolu Koşusu'nu (Açık - G1/DHÖ) kazanmıştı.
Şeref tribününde yapılan törende kazanan atın sahibi adına Mehmet Ulusoy'a kupasını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden verdi.

ANADOLU TARIM İŞLETMESİ

Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı hayvancılık ve bitkisel üretim alanında çalışmalarına devam eden bir kamu kuruluşudur. İşletmenin merkezi Eskişehir-Çifteler karayolu üzerinde Mahmudiye ilçe sınırları içerisindedir. İşletmenin tarihi oldukça eski olup, 1800’lü yılların başına kadar uzanmaktadır. Bu dönemde özel şahsa ait olan araziler 1804 yılında devlete intikal ettirilmiştir. 1815 yılından itibaren mevcut araziler Çiftlikat’ı hümayun haline getirilerek at, sığır ve koyun yetiştiriciliği yapılmıştır. Çiftlik 1834 yılına kadar 28 parça halinde kâhyalar tarafından sevk ve idare edilmiş, 1834 yılından itibaren çiftliğe müdür tayin edilmeye başlanmıştır. 1886 yılından itibaren askeri birliklere topçu hayvanı yetiştirilmesi düşünülmüş, bu amaçla Macar aygır ve kısraklar mübaya edilerek getirilmiştir. Çiftlik savaş yıllarında birkaç kez kapatılmış, daha sonra cumhuriyet döneminde 1934 yılında Çifteler Harası olarak tekrar kurulmuştur. Daha sonraki yıllarda da hayvancılık ve tarımsal alanda faaliyetlerini sürdüren Çifteler Harası 8 Haziran 1984 tarihinde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile TİGEM’e bağlanarak Çifteler Tarım İşletmesi Müdürlüğü adını almıştır. 45.000 dekar arazi varlığına sahip olan işletmede bu gün itibariyle hayvancılık alanında Safkan Arap Atı yetiştiriciliği, damızlık amaçlı Esmer ırkı süt sığırı yetiştiriciliği ve Tiftik Keçisi yetiştiriciliği yapılmakta olup, yetiştiricilere damızlık olarak satılmaktadır. Tarımsal faaliyet olarak ağırlıklı olarak hububat tohumculuğu bunun yanında da yem bitkisi tohumculuğu yapılmakta yılda 4.000 ton civarında sertifikalı tohumluk hazırlanarak çiftçilere intikal ettirilmektedir. Anadolu Tarım İşletmesi Ülkemizde Safkan Arap Atı yetiştiriciliği bakımından önemli bir hara olarak adından söz ettirmiştir. Yetiştirdiği kaliteli Safkan Arap Atları ile ülkemiz atçılığının gelişmesine önemli katkılar da bulunmuştur.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim