IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Şükrü Kaya Kayıkçı Koşusunu QUEEN AMIDALA kazandıŞükrü Kaya Kayıkçı Koşusunu QUEEN AMIDALA kazandı
Tarih : 26.07.2012 09:48  - Benzer Haberleri Göster

25 Temmuz Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenen Şükrü Kaya Kayıkçı Koşusu'nu (KV 6) Hakan Kefoğlu'nun QUEEN AMIDALA (Okawango - Emine Hanım / Distant Relative) isimli safkanı jokey Halis Karataş ile 1400 metre çim pistte 1.24.38'lik derece yaparak kazanmayı başardı.

Üç yaşlı 9 safkan İngiliz tayının katıldığı koşuda, SIERRA BLANCA (Silent Name-Rigorous/Grand Slam) ikinci olurken, MY NUMBER ONE (Kaneko-Loch Diamond/Cadeaux Genereux) ile SABATO (Champs To Champs-Saboştay/Common Grounds) da koşunun üçüncülük dördüncülüğünü paylaştılar. Birincilik ikramiyesi 44.000 TL. olan koşunun farkları ise 2 Boy - 4,5 Boy - Atbaşı şeklinde gerçekleşti.

Koşuya katılan tek dişi tay olan QUEEN AMIDALA 14. startında 7. birinciliğine ulaştı. Okawango'nun başarılı temsilcisi, son olarak aynı pistte 7 Temmuz Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda gerçekleştirilen Şartlı 4 Koşusu'nu kazanmıştı.

Şeref tribününde düzenlenen kupa töreninde kazanan atın sahibi adına Sebati Duman'a kupayı Mehmet Kayıkçı verdi.

Kupa törenine Türkiye Jokey Kulübü Yurt İçi ve Yurt Dışı Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Burak Konuk ile Kayıkçı Ailesi de katıldı.

ŞÜKRÜ KAYA KAYIKÇI

Şükrü Kaya Kayıkçı, 1933 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. 1960 yılından itibaren atçılık ve yetiştiricilik yapan Kayıkçı, sayısız atı ile birçok başarıya imza atmıştır. Bu arada Gökay I ve Kılıç isimli atlarıyla çeşitli kupalar kazanmıştır. Gökay I isimli Arap Atı, aygır olarak da Arap ayı yetiştiriciliğine yıllar boyu hizmetler vermiştir.

2004 yılında vefat eden Şükrü Kaya Kayıkçı’yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle andık.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim