Yumurta Koşusu'nu SEZAR kazandı
6 Ekim Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda düzenlenen Yumurta Koşusu'nu (KV - 8 / S / DHÖW) M.Ali Özkan’ın SEZAR (Gobakbey – Gürşin / Kanatlı.3) isimli safkanı jokey Ayhan Kurşun ile 1400 metre kum pistte 1.37.58'lik derece yaparak kazandı..
Üç yaşlı safkan Arap taylarının katıldığı koşuda ÖZKURUŞ (Şövalye- Oyuncu.20/Hilalüzzaman.25) ikinci, EMİRİM (Özgünhan-Özlüsoy/Volga.2) üçüncü, DİZİ (Kökmenhan-Gürece/Al-Işık) de dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 65.000 TL olan koşunun farkları Baş - 3.5 Boy - 1 Boy şeklinde gerçekleşti.
Bu yarışla birlikte kariyerinde 13. yarışında 5. birinciliğini elde eden SEZAR, son 5 koşusunda da 4. birinciliğini elde etmiş oldu. SEZAR, son olarak 27 Eylül Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yine bugünkü gibi jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde, 1400 Metre kum pistte Berk Koşusu’nda (A3-DHÖ) start alıp, kazanmayı başarmıştı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı'nın telgraflarının okunmasının ardından koşuyu kazanan atın sahibi M.Ali Özkan'a vekaleten Sabri Sarı'ya kupayı, Yumurta Üreticileri Merkez Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Sungur verdi. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri İlyas İlbey ve Serdar Kemal Özçolak ile Yumurta Üreticileri Merkez Birliği Üyeleri katıldı.
YUMURTA KOŞUSU
Uluslararası Yumurta Komisyonu, (IEC) 1996 yılında Viyana toplantısında, yumurtanın besleyici değerine dikkat çekmek ve tüketimi yeterli seviyeye getirmek amacıyla her yıl Ekim ayında, ‘Dünya Yumurta Günü’ olarak kutlanmasına karar vermiştir.Dünya Yumurta Günü, anne sütünden sonra en değerli besin kaynağı olan yumurtanın besleyici değerini topluma anlatmak için bir vesile olarak görülmektedir.Son yıllarda gerek Yumurta Üreticileri Merkez Birliği tarafından yürütülen kampanyalar, gerekse yapılan yeni araştırmalar ışığında bilim adamlarının yumurtanın faydalarını kamuoyuna duyurması sonrasında, yumurtanın tüketiminde bir artış eğilimine girilmiş, kişi başı tüketim miktarı 115’ten 180 civarına yükselmiştir.